torsdag 6 oktober 2011

Äntligen handbojor!

Jaha, jag hann knappt skriva om handbojor och varför dom inte används oftare, så är det nu ett himla liv om att dom har använts, och på en 12-åring dessutom. Och det låter ju inte bra alls. Men läser man lite mer om vad som verkligen hände när väktarna vid Saltsjöbanan brottade ner 12-åringen och satte handfängsel på honom, så är det svårt att inse vad annat dom kunde göra.
Pojken åkte utanpå tågvagnarna, vilket förstås är både livsfarligt och synnerligen förbjudet. Det var dock inte det som föranledde väktarnas relativt brutala ingripande. Utan anledningen till det var att killen, när han åkte fast, blev helt galen, spottade, sparkade, skrek könsord och slogs. Livligt uppmuntrad av sitt gäng som stod runt omkring och eldade på.
Vad skulle väktarna ha gjort? Gett upp, låtit honom och gänget nöjt gå därifrån med känslan av att vunnit? I förvissning om att är man ung så är man osårbar och kommer undan med vilket beteende som helst. Eller markera, sätta stopp och visa att handlingar har konsekvenser?
Gissa vad jag tycker.
Så jag köper inte snyftandet i tidningarna. I DN sitter mamman med sin lilla gangsterson och förfasar sig. Se efter ungen istället!
Dessutom, det här är ingen ny nyhet. Det hände i somras tror jag, och händelsen har anmälts och utretts. Filmen har granskats av åklagare som inte fann någon anledning att driva saken vidare. För, som sagt, vad skulle dom göra?

Inga kommentarer: