tisdag 4 mars 2014

Frustrerat


Nej, det gick inte bra idag. Vi steg upp så duktigt klockan 7.30, drack te och gick till busstationen i god tid. Nerjas busstation är ingen station utan bara en liten kur, men det är i alla fall där man köper biljetter till bussarna, utom de som går till Frigiliana, för det betalar man ombord.
Det var bara en person före oss i kön, men inget hände. Inne i kuren stod en karl och stirrade stint på en liten dator. Han stirrade och stirrade och tryckte då och då på en tangent. Efter sådär en tio minuter tittade han upp och såg att en kö hade bildats, och i den stod även personer som skulle med flyget från Malaga av packningen att döma. Mannen i busskuren torkade sig i pannan. Inget hände med datorn. Till slut vinkade han till alla att gå ombord på bussen, och då visade det sig att den hade en liten biljettmaskin och det gick alltså alldeles utmärkt att betala sin resa på bussen.

Vi trodde att Torre del Mar (som ligger två mil härifrån) var en liten ort, men den var jättestor i jämförelse med Nerja. Väldigt utsträckt och dessutom ful. Och det var kallare där. Samt blåsigt. Vi hade ju ingen aning om var polisstationen låg, och nästan inga människor var ute så pass tidigt. Och ingen pratade engelska. Men vi frågade tre stycken och lyckades hitta rätt till slut. Då var klockan 9.22, och stationen har öppet 9-14.

Fullt. ”Mycket folk idag. Kom tillbaka manana.” sa den vänliga polis som vaktade vid dörren. Men, men…sa vi, trodde knappt det var sant.
Inget att göra, tillbaka till busstationen. Grr!

Bussen tillbaka till Nerja skulle gå 10.00. Klockan 9.55 susade den förbi både oss och två andra som också verkade som att de skulle med. Grr! Nästa buss var däremot tio minuter sen, men till slut kunde vi arga åka hem.

När man har varit på nåt annat ställe längs solkusten uppskattar man charmen och skönheten hos Nerja ännu mer. Men vi måste ju tillbaka till det vidriga Torre del Mar! Kanske redan i morgon om vi orkar. Då tar vi en tidigare buss, vilket innebär att vi kommer till polisstationen 40 minuter innan de öppnar! Ja, vad vet man, folk kanske köar i timmar…

Det var verkligen retfullt, och jag är fortfarande irriterad. Över att systemet är så dumt, så intelligensmässigt dåligt. Och det är ju inte direkt som att vi ska söka medborgarskap eller asyl, vi vill bara ha internet!! Grr!





Inga kommentarer: