torsdag 30 december 2010

Väldigt stor matlåda



Det funkade. Nyårslådan anlände redan 16.45. Allt finns med, från minsta schalottenlök till soppa och musslor och oxfilé och en stor hink med hummer. Ostarna var precis dom ostar jag trodde: getost, blåmögel, vitmögel och hårdost. Där fick jag in en fullpoängare!

Vad som dock bekymrar mig lite är att allt inte är förberett som jag trodde att det skulle vara. Soppan behöver i och för sig bara värmas, detsamma gäller marsalasåsen, men några saker ska lagas från grunden, och det är delvis komplicerat. Krångligast verkar den där brandaden till hummern vara. Det är ett slags potatismos smaksatt, i det här fallet,  med rökt lax och dragon. Jag har aldrig i hela mitt liv gjort potatismos, bara det! Och det här är en specialvariant som ska stå i vattenbad och ha sig. Hm, undrar om vi inte hoppar över det och gör något enklare med hummern.

Bra är att dom instruktioner som följde med är extremt utförliga och tydliga. Jag känner redan att jag vill börja förbereda. :-) Kanske finns det nåt jag kan börja med ikväll, jag ska fundera på det. Kul ska det bli!

Inga kommentarer: