tisdag 10 september 2013

Hat. Brott. Sanning.

En man är ute och går med sin lilla son. Då blir han överfallen, misshandlad, halvt ihjälslagen och kastad nedför en bro av ett mötande "gäng". Inget ungdomsgäng utan en grupp människor helt enkelt, bestående av både män och kvinnor. Gruppen ger sig även på sonen, som inte ens fyllt två år, och även kvinnorna deltar i misshandeln.

Det är så ofattbart vidrigt, så jag finner inte ord.

Eftersom mannen har afrikanskt ursprung var media snara med att prata om hatbrott och rasism. Säkert ett verk av galna "Sverigevänner" och invandringsmotståndare, kolumnister har pratat om att nu har vi lynchningar i Sverige. Underförstått att svenskarna är som vanligt rasistiska och hela landet är förgiftat av den förfärliga våldsbenägna främlingsfientligheten, som drivs fram av i synnerhet SD.

Men jag tänkte att, nej, det är nånting annat. Varför tänkte jag det, jo för att det inte stod ett enda ord om "nazister", "svenskar" eller "anhängare till Sverigedemokraterna". Hade det varit svenskar så hade det stått, det hade inte bara stått, det hade trummats fram med stor emfas.

Och nu har det framkommit att de som attackerade mannen och sonen var från Mellanöstern, troligtvis kurder. Vad händer då, jo det blir tyst i media. Utom i SvD, som passar på att ta upp problemet med rasism bland olika invandrargrupper. Som klimatet är i Sverige, så får detta anses modigt.

Jag undrar varför det är så viktigt att framställa Sverige och svenskar som rasister. Så viktigt är det, så sanningen förtigs eller blir i bästa fall halv. Att förtiga och halvljuga tycks ha blivit en av de viktigaste uppgifterna för media. Det liknar gamla Sovjet. Man får leta sig fram till hur saker verkligen är på andra sätt än att läsa Pravdapressen.

Vad drev egentligen fram det här illdådet? Enligt uppgifter jag nu har läst sparkade nån ur gruppen, som utgörs av en "familj" som bor i samma område som den misshandlade mannen, till den lilla pojkens leksak. När pappan sa ifrån försökte de alltså döda honom.
(Detta är dock obekräftat. Man ska inte lita på några källor i första taget.)

Och kanske är det verkligen ett hatbrott. För inte är det bara svenskar som är kapabla att begå såna, även om både media och myndigheter försöker få oss att tro att så är fallet.


Inga kommentarer: