fredag 27 maj 2011

Morgonstund med tidningar

Fredag igen. Det har regnat i natt och är fortfarande jämngrått och mulet. Jag var tvungen att tända lampan för att läsa morgontidningarna.


Bland det jag reagerade på i dagens UNT var det lilla inslaget om landshövding Peter Egardts nya bil. Länsstyrelsen måste spara 4 miljoner, men till Egardt har man köpt en bil för 800.000:-.
Nu gillar inte jag Uppsalas nya landshövding, inte alls. Jag tycker han verkar skrämmande arrogant och dessutom okunnig om allt som Uppsala står för, om stadens identitet och särprägel. Så jag kanske blir extra negativ när jag ser hans uttalande om varför 800.000-kronorsmercedesen är så nödvändig. Argumentet om ekonomi och miljö kan man förstås inte invända mot - om det stämmer. Man sparar 300.000 i driftskostnader pga lägre bränsleförbrukning? Jämfört med vad, undrar jag då. Ett jetplan?
Och dessutom måste Peter Egardt ha en bil som är bra för ryggen, eftersom han "arbetar tio timmar i veckan i baksätet." Well, well.
Sen kan han ändå inte avhålla sig från den sedvanliga stickiga hånfullheten när han säger"jag kan förstå om någon som inte tänkt efter eller kan ekonomi reagerar."
Don´t like him.

Jag funderar också över ett inlägg från ett par (s)-politiker som vill skapa fler jobb i Uppsala genom att bland annat införa rätten till heltid samt stärka anställningstryggheten. Det kan man tycka olika saker om, men fler jobb kan det väl knappast skapa? Väldigt mycket tvärtom, snarare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Egardt missade jag men sosse-artikeln gick ju inte att missa, gigantisk som den var. Man undrar hur f*n de tänker... Men det är väl lätt att tänka så när man själv har en trygg anställning i botten.
/Sur-Tofflan

Monica Hortell sa...

Ja, dom kanske tänker att om man har deltid och går upp till heltid, så skapar det mer jobb. För den personen. Och visst, det blir Mer. Men definitivt inte Fler. Egentligen fattar jag inte alls hur dom tänker.