Jag gjorde rättikegratäng bland annat, en LCHF-ersättning för potatisgratäng. Som blev jättegod! Man kokar skivad rättika först, för att få bort den skarpa, rädiseaktiga smaken, och sedan gör man precis som med en vanlig potatisgratäng. Superlyckat. Massor med smör, grädde och ost, och ändå blir man inte sådär mätt och däst och paltkomeaktig som man kan bli av vanlig potatisgratäng.
Rättika, en grönsak som är mer användbar än jag visste
Och kvällen blev bra, jag kände mig helt frisk. Mår hyfsat idag också, förutom en liten magkrampstendens. Men huvudvärken är borta och likaså mattheten. Jag har väl haft något slags angrepp av bakterier kanske?
Nu funderar jag på om jag ska sätta mig en stund på den soliga inglasade bakongen för att få ljusterapi, eller om jag ska gå ner på stan och vimla bland folk. Det blir nog balkongen. I alla fall börjar jag med den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar