tisdag 23 oktober 2012

20-årsfirandet

Vilken superrolig dag vi hade igår! Firande från morgon till kväll.
Vi började med brunch hemma. Champagne, ost, bröd och frukt. Mums!
Och vädret var ju riktigt bra, inget regn för ovanlighetens skull utan till och med stora glimtar av sol. Så vi gick förstås ner på stan. Fikade, kollade lite i affärer, pratade med en ny gallerist på Svartbäcksgatan.
Sen var det dags för en drink.


Hotell Hörnan har stans förmodligen mysigaste bar. Och måndag eftermiddag innebär ingen direkt trängsel. Det satt bara en person där när K. och jag kom, och vi slog oss ner i sköna snurrfåtöljer med varsin GT (som jag köper på bilden ovan).
Vi stannade länge och väl på Hörnan, långsamt sippande på våra gin & tonic. Väldigt avkopplande var det, det kändes nästan som ett slags retreat. Inget brus, ingen stress, inte uppskruvat på nåt som helst sätt.

Men vi ville ju äta också. Peppar Peppar ligger lite avigt till i en mysko gränd bortanför Resecentrum, men det har blivit en väldigt populär restaurang som tre år i rad har vunnit pris i UNT som "läsarnas favorit" eller vad det nu kallas. Varken K. och jag har besökt detta ställe tidigare, men nu var det hög tid tyckte vi. Recension kommer i separat inlägg.
Det var rätt mycket folk där, imponerande mycket för att vara en vanlig måndag. Men även på Peppar Peppar kändes det relaxat och lugnt och allmänt mysigt.

Kvällen avslutades med TV och Torka aldrig tårar utan handskar. Inte så festligt kanske, men vilken fantastisk TV-serie! Och alla känslor i samband med den liksom adderade till vår dag, det blev sorgligt men ingick på nåt sätt ändå i en fantastisk helhetsupplevelse. Ett perfekt 20-årsjubileum!

Inga kommentarer: