lördag 1 juni 2013

Förundrad över vänstern

Jag läser Jerrys blogg och hur han återigen kämpar och skriver om sin syn på islam som ideologi och dess inställning till bland annat homosexualitet. "Jag är inte tolerant mot de som vill se mig som död" skriver Jerry, och det får man väl säga är en relevant och förnuftig inställning.
Men märkligt nog väcker inlägg som hans floder av hat och ramaskrin. Det är obegripligt att ingen i Sverige får kritisera islam.
Andra religioner kan man kritisera och till och med bespotta hur mycket som helst.
Finns det något som gör islam särskilt helig? I så fall vad?

Jag har länge förundrat mig över vänsterns omhuldande av denna religion, vänsterns vägran att ta avstånd även från de mest extrema yttringarna. Feminism och HBT-frågor är ju annars något som vänstern helhjärtat ställer sig bakom. Eller? Är det villkorat beroende på situationen? Är det okej att avrätta bögar i islamistiska Iran men ett förfärligt övergrepp när gaydemonstranter fängslas i ateistiska/kristet ortodoxa Ryssland?

Jag förstår det verkligen inte.

Men så tänkte jag: Vänstern har aldrig värnat individens frihet. Vänstern har alltid dragits till totalitära ideologier. Tänk bara Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot...förtryck och storskaliga massmord i ideologins namn, som romantiserades och hyllades i åratal av svenska "revolutionärer". Islamismen med sin extrema och svartvita begreppsvärld passar kanske vänstern som hand i handske.

Eller vad handlar det annars om?

2 kommentarer:

Jerry sa...

Tack för länk!
Det jobbiga är att det är ett icke-ämne, något man inte pratar om. Det förvirrar mig och gör mig än mer vred.

Monica Hortell sa...

Det är otroligt märkligt. Och vred har man anledning att vara!