lördag 22 juni 2013

Lugn midsommar

K. och jag ville ha en lugn midsommar. Bara vara, utan ståhej. Och precis så blev det.

Vi har testat lite villaliv ute i Gamlis. A och P åkte norrut, och vi fick nyckel till deras hus med tillhörande fantastisk trädgård. Och katt!


Igår, på själva midsommarafton, var vädret alldeles fantastiskt bra. Sol, varmt, perfekt. Vi hade med oss mat, vin och jordgubbar och satt där och glassade på altanen. Det luktade gräs och jord och var alldeles stilla, det hördes knappt ett ljud nånstans. Vad är det det kallas, lisa för själen?

Idag cyklade vi ut igen vid 12-tiden. Mulet visserligen, men enligt alla prognoser skulle solen titta fram vid 15-tiden. Det gjorde den också - i en minut! Sen täcktes himlen igen av gråa moln, och det var sådär gränsfall att man ville sitta ute. Så vi gav upp så småningom och tillbringade kvällen hemma på Portalgatan. Åt goda fiskspett som vi grillade i ugnen. Kollade på fotboll.

Nu är vi hyfsat utvilade och avstressade. Imorgon blir det förmodligen träff och middag med trevliga personer - helgen är ju inte slut. Men vad skönt det är när tiden går långsamt.


Inga kommentarer: