fredag 8 juli 2011

Köksaktivitet


Det är hög köksaktivitet idag. Karin kommer hit och stannar tills imorgon, och våra träffar brukar kännetecknas av oavbrutet, intensivt pratande, mycket vin och god mat. Jag har precis gjort efterrätten: en jordgubbskompott med limemousse som nu står i frysen.
På menyn står också en supergod sallad med bland annat halloumi, avocado och granatäpple, och sedan (för kvällen är ju lång) tunt skivad oxfilé (ska egentligen vara lövbiff, men den brukar vara så seg numera) på vilken man lägger aubergine, soltorkad tomat, basilika och mozzarella. In med det i ugnen så osten smälter, och så äter man det med vitlöksstekt spenat och en god örtkryddad tomatsallad.
Är inte detta något som skulle platsa i matprogram på TV?
Allt är enkelt att göra också, även om det kräver lite pyssel.

Det är lika varmt ute som igår, och lika kvavt. Men molnen börjar hopa sig, och den åska som uteblev igår kanske kommer idag istället?
K. och jag hade ju tänkt ta en lång cykeltur igår kväll, men vi var knäckta av den fuktiga, kvava värmen - något som aldrig tidigare har hänt! Vi låg i varsin soffa/säng i varsitt rum och tittade på varsin TV, och båda missade delar av filmerna (Miss Marple i mitt fall) eftersom vi inte kunde hålla oss vakna utan halvsov en stund vid 16-tiden på eftermiddagen! Kvällen gick i samma stil, alltså TV och allmänt lugna puckar.
Desto piggare är vi idag. Jag ska nu göra några fler köksinsatser. Får se om jag hinner skriva något mer blogginlägg.

Inga kommentarer: