måndag 26 september 2011

Partnerhoroskop

Idag är jag pigg. Sitter vid datorn, jobbar koncentrerat. Eller har åtminstone gjort det fram till nu. Hade ett intressant uppdrag, nämligen att göra ett partnerhoroskop till två personer som snart ska gifta sig. Sånt är inte alltid så lätt, och jag brukar vara rätt kluven inför parhoroskop. Lite då och då händer det nämligen att personerna i fråga inte har så perfekta förutsättningar tillsammans, i vissa fall ser det rent dåligt ut. Och vad säger/skriver man då? Det gäller att uttrycka sig försiktigt, att linda in det negativa och betona det som är positivt. Nåt annat kan man liksom inte göra.

Men ett par gånger har jag ställts inför detta att två relativt nyförälskade men inkompatibla människor kommer så förväntansfulla och vill ha ett horoskop. Varför vill dom ha det, jo enbart för att få konstaterat att dom har det perfekta förhållandet. Och dom här gångerna alltså, har det synts väldigt tydliga tecken på konflikter, missförstånd och disharmoni. Det är sällan så entydigt dåligt, men det förekommer i sällsynta fall. Och även människor med starka inbyggda konflikter mellan sig kan bli attraherade och förälskade. Sen att det tar abrupt slut efter ett tag är en annan sak.

Hur som helst, för mig gäller det då att vara diplomatisk, men att samtidigt lite försiktigt peka på dom områden som kräver extra mycket medvetenhet och insikt. "Ja, det där vet vi redan, det är inget problem för oss" säger då personerna, och dom vill fortfarande bara höra att dom är a match made in heaven.
Sen efter ett tag får jag höra att det är slut, av precis dom orsaker jag antydde men som dom inte ville kännas vid. Och det känns liksom otillfredsställande, eller snarare onödigt. Så det är sällan jag ens vill göra såna horoskop numera.
Men, det jag nyss har färdigställt är så bra! Dom passar verkligen ihop, är som gjorda för varandra. Det var rena nöjet att jobba med det. Skönt. Och sällsynt.

Detta är ett horoskop för just nu, när jag skriver detta

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj oj, verkligen knepigt om ett par inte passar ihop...

När det gällde det du gjorde för mig, det lilla, gav det mig en otrolig kraft och styrka, ska du veta! :D (Hoppas att det inte bara var diplomati då..?)

Monica Hortell sa...

Nej det var det inte! Bra att höra att det gav dig kraft.

Anonym sa...

Så alla som har dåligt horoskop går skilda vägar?