lördag 3 maj 2014

Det tar sig

Vi håller på. Nu är det sista rycket och vi packar "Hysterisk låda" med underrubrik: "Filt, träningskläder, udda porslin, pingvin, pannband, markstol". Ja, så står det faktiskt. Underlättar sen. Vi kanske aldrig packar upp den lådan... (Vad är "markstol" undrar kanske vissa. Jag orkar inte förklara.)

Det är näst sista dagen och natten på Portalgatan. Det känns bra. Ingen nostalgi, inga kalla fötter. När vi går till Djäknegatan är vi jätteglada. Sen blir det förstås kaos med allt som inte får plats. Men oj vad vi har kastat! Och vad skönt när skåpen nu är nästan tomma. Några glas, några tekoppar, allt är så överskådligt och behändigt. De små Djäkneskåpen kommer däremot att vara överfyllda enbart av det mest nödvändiga. Väldigt små skåp är det. 

Imorgon kommer K:s dotter hit. Hon är teknisk och händig och vill gärna ha ett uppdrag. Kanske vill hon hjälpa oss installera det nya bredbandet. Jag tror inte det är svårt, och jag kunde ju utan problem installera trådlöst nätverk där vi bor nu, men det vore skönt att bara lämna över Comhemlådan till nån annan.
P. kommer också imorgon, försedd med diverse verktyg. En sinnrikt konstruerad bänkskiva i sovrummet måste bort. Den är jättebra, men vi behöver det utrymmet till förvaring. Bänkskivan är nästan tre meter lång, så P. tar med sig en såg bland annat.
Kommer det några fler imrgon? Ja, folk från en städfirma som ska ta bort grön beläggning från balkongen.

Troligen kommer alla samtidigt. 

Man kan också hoppas att förre ägaren hämtar de saker han lämnat kvar. Betongklumpen på balkongen har en kompis till honom släpat iväg med, men det är mycket kvar och det står nu ute i trapphuset. 

På måndag morgon kommer en elektriker. Det blir intressant.
Och sen kommer Stadsbuden med sin flyttbil.
Ofattbart spännande.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till!
C

Ditt och datt sa...

Så skönt att delegera, eller hur?! Det måste kännas som en stor lättnad nu för er - vilket hästjobb ni har gjort! Och ni verkar fortfarande tycka att allt är precis som ni vill ha det. Om 11 dagar väntar Nerja och månader av värme, sol och salta bad, tapas och härligt umgänge! 🌞