måndag 19 maj 2014

Nu är vi här


Åh så skönt att vara här! Och vädret hade jag verkligen inte behövt oroa mig för. Svalare väder i Nerja i maj betyder inte alls att det är svalt, det är tvärtom jättevarmt. Men inte stekande och brännande, så det passar oss väldigt bra så här i början.

När vi kom natten till fredag var det trevligt och speciellt att känna att det också var varmt inne i huset. 23 grader närmare bestämt, och plötsligt såg alla våra elelement helt malplacerade ut. Vi har gömt undan dem nu.

Vi har hunnit träffa flera av de vänner och bekanta som är kvar i stan. Det är inte så många, eftersom de flesta är vinterboende och nyligen hemresta. Det blir alltså inte en social vistelse på samma sätt som förra gången. Men vi får en del besök och gör säkert några nya bekantskaper också, plus att vi har lite egna saker att pyssla med.

Det är betydligt mer folk i stan än det var i vintras, förstås, men det är långt ifrån högsäsong. Ganska lagom faktiskt, Man slipper trängas, det är lätt att få plats på restauranger och barer, men det är samtidigt levande, med bord ute lite varstans och en allmänt hög stämning.
På luncher och kvällar hör vi sorlet från La Puntilla, den tapasbar som ligger närmast vårt hus. På helger är det knökfullt där, av nästan enbart spanjorer som umgås hela familjen. Spädbarn och gammelmormor, alla är med. Det är en av de saker jag uppskattar mest med Nerja och kanske det är så i hela Spanien: Alla generationer umgås, inga blir undanskuffade och osynliggjorda.

Igår promenerade K. och jag iväg till ett ställe alldeles utanför stan där det säljs utemöbler bland annat. Vi beställde två dyra solsängar som ska levereras imorgon. Samt en knubbig låda att ha på terrassen och förvara saker i.
Nu är det bara en absolut nödvändig sak kvar, och den har stått överst på listan länge: Internet. Ständigt detta internet. Men eftersom vi har nödvändiga papper nu bör det gå att ordna relativt snabbt. Ja, vi måste öppna ett spanskt bankkonto också, annars får vi inte teckna ett abonnemang. I veckan ska det fixas.

3 kommentarer:

Ditt och datt sa...

Det låter underbart härligt! La Puntilla, är det den tapasbar där de hade så goda bifftapas. Där inredningen var så spansk rustik?

Monica Hortell sa...

Nej, den du menar heter nog Iberico tror jag. La Puntilla ligger några kvarter längre upp från stan sett, med ganska tråkig inredning och lysrör i taket. Väldigt spanskt det också..:-)

Ditt och datt sa...

Ja, du har helt rätt, det är Iberico jag menar!