fredag 30 maj 2014

Udda ingång

Det börjar tjockna. Med folk alltså. Turisterna kommer, och framför allt är det engelsmän som fyller upp gator och gränder. Många svenskar också. På vintern, när man är ute efter en sen middag, möter man ungefär tre frusna pensionärer som stretar hemåt, i övrigt är det öde. Nu är det sorl och folkliv överallt. Och mest frapperande är att medelåldern har sänkts med sådär trettio år! En massa ungdomar överallt, det har vi inte varit med om tidigare i Nerja. Men det är fortfarande väldigt trivsamt och civiliserat. Inget bröl.

Vissa restauranger som är poppis på vintern för att de har bra värme inomhus, och där det brukar vara svårt att få plats, de är nu halvtomma. Tapasbarerna har ungefär samma beläggning som vanligt, men vad jag har märkt är att priserna stigit. Procentuellt mycket: Där det förut kostade 1,50€ för ett glas vin och en tapa kostar det nu 2,00. Det är inte så överallt, men på många ställen. Ändå är det ju väldigt billigt, så det är inget att säga om.

För några dagar sen var K. och jag på El Bodeguilla. Trevligt ställe med bra viner och bra tapas. När vi satt där och mumsade på våra minihamburgare såg vi hur en karl i personalen öppnade en lucka i nedre delen av bardisken. Där kröp han ut! Plockade sen upp mat och vinglas från disken och srverade.
Senare kom en tjej som gick på sitt kvällspass, och hon kröp in genom samma lucka. Helt otroligt!
Ohotad etta på listan över udda personalingångar.
Jag frågade om jag fick ta en bild, och det fick jag.



Inga kommentarer: