måndag 18 april 2016

Avgång och doktor

Kaplan avgick till slut. Och det var väl på tiden. Uttalandet där han likställde Israel med nazismen gjordes för övrigt 2009, och väckte inget större uppseende då. Nu, sju år efteråt, är det plötsligt oerhört upprörande, för nu går drevet. Jag tycker det är bra med drev i det här fallet. Eller det är inget drev utan klassisk undersökande journalistik. Inget som kommit fram är felaktigt, överdrivet eller orättvist. Hade Kaplan inte varit muslim hade han varit borta från de politiska finrummen för länge sen.

Själv har jag varit till doktorn igen för en uppföljning av mina prover. Allt såg bra ut. Och mina reflexer i fötter och ben är helt normala. Likafullt är fötterna domnade och jag har dessutom tappat orken. Är pigg rent mentalt men orkar inte gå två trappor utan att känna mig som jag har sprungit en mil. Benen blir blytunga och jag är helt slut. Det är ju vansinnigt! Usch. För första gången i hela mitt liv är jag på allvar orolig för min hälsa.
Nu stundar fler undersökningar: Lungröntgen, magnetröntgen av ryggen, träff med neurofysiolog. Tre olika saker! Till att börja med.

"Har du frikort?"
"Nej."
"Det kommer du att få."

Jag vet inte var frikortsgränsen går, men ska börja springa hos läkare stup i kvarten lär jag väl komma upp i den ganska snart. Det är ganska bra faktiskt, det här med frikort. Alltid något. Vi får se vad allt landar i.

2 kommentarer:

Ditt och datt sa...

Förstår din oro! Det är väldigt jobbigt när kroppen inte lyder huvudet, utan bara är väldigt trött. Jag håller tummen att läkarna hittar orsaken och kan åtgärda den!

Monica Hortell sa...

Tack, jag hoppas verkligen på det!