tisdag 25 juni 2013

Belgiska är ju bättre!

För nåt år sen upptäckte jag att belgiska jordgubbar, de som kommer efter de spanska och före de svenska, är väldigt goda. Söta och aromatiska, smakar som svenska gjorde förr. Innan de nya, lättodlade sorterna kom med sin syrliga vattnighet.
Så när det säljs billiga belgiska och dyra svenska köper jag glatt de förra och vet att det är ett bra val, även förutom priset.
Den här enorma svenska jordgubbar-hysterin, vad är det? Känner ingen smaken?

Idag fanns det inga belgiska, och jag blev jättebesviken. Försäljaren var däremot väldigt stolt. "Vi har bara svenska idag."
När jag sa att jag tycker belgiska är godare tittade han på mig som om jag inte var riktigt klok.

Jag föll till föga och köpte svenska gubbar. Det kanske var en bra sort ändå. Men icke. Det var som vanligt: syrligt, vattnigt och smaklöst. Och den belgiska skörden är nog slut. 
Jag får hålla mig till hallon.

                                         

                                                       Klart överreklamerade gubbar 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk, äntligen någon som delar min uppfattning! Belgiska är godast.
Förresten, trevlig resa norröver.
C

Monica Hortell sa...

Visst är det konstigt att inte fler har upptäckt det?
Och tack. det ska bli kul att åka uppåt och få en dos ljusa sommarnätter.