lördag 4 oktober 2014

Evig sommar?

Nu har jag haft sommar i nästan fem månader! När vi kom till Nerja i mitten av maj var det förstås jättefint väder, när vi åkte till Sverige i juli var det stekhett där i stort sett varje dag fram till dess att vi reste tillbaka hit i september. Och nu...det bara fortsätter.

Häromdagen var K. och jag på fest på Campot. Ett campo är ungefär som ett lantställe, och många spanjorer har ett sådant där de odlar frukt och grönsaker eller bara vistas lite då och då. Vi känner två par, ett svenskt och ett spansk-svenskt som har ett campo tillsammans, och det ligger inte ute på landsbygden utan en knapp kilometer från Nerjas centrum. Ibland ordnar de fest med paella och grejer.
Hur mysigt som helst.
Det var kul att se Josés tillagning av paella. Han började med att fräsa stora bitar av kyckling.


Sen, lite i taget,  tillfördes kryddor, ris, buljong och skaldjur. Resultatet blev fantastiskt.



Och efter att först ha inmundigat ost, skinka, sangria eller öl, satte sig alla och njöt av paella och vin. En väldigt trevlig dag. I oktober. Inte illa.


Nu vet jag förstås att det blir kyligare även här. Jag tänker med bävan på hur det var i vintras, med sexton råa grader inomhus, underställ, tofflor och ylletröjor i trippla lager. Det är svårt att föreställa sig, men det blir så. Än så länge är det dock ingen fara.

Inga kommentarer: