lördag 12 maj 2012

Nytt badrumsdrama

Som om det inte räckte med avloppsdramat för en månad sen. Nu är det ett nytt slags drama med tvättmaskinen inblandad. Och i båda fallen får jag tampas med vatten på badrumsgolvet och konstig lukt.
Varför händer sånt ALLTID på helger? Varför är K. aldrig hemma?

Jag hade tänkt ha en stilla, enslig och händelselös dag. Sortera lite böcker kanske, möjligen ta en promenad om vädret stabiliserar sig. Och, för att göra åtminstone lite nytta, köra en maskin, handdukar, 60 grader.
Det föll inte väl ut. Dripp, dropp sa det från bakom maskinen, samtidigt som den glatt tvättade på. Och golvet blev plötsligt väldigt blött. De små drippdropparna samlade ihop sig till översvämningsattack, men jag var på min vakt, tack och lov. Jag kommer aldrig att våga gå hemifrån när tvättmaskinen är igång!


Nu handlar det om att bevaka. Kolla läget och torka allteftersom. Diverse trasor och mirakelsvampar får ta upp det värsta. Jag gillar inte när vatten rinner omkring där det inte ska vara! Särskilt inte när vattnet har en ofräsch lukt.
Troligen är det en spricka i själva slangen, i alla fall är det därifrån vattnet verkar komma.

Maskinen har gått färdigt nu, men vatten strömmar fortfarande i små rännilar över kakelplattorna. Eller, jag överdriver, det strömmar inte, är ingen översvämning, utan just nu rinner det lite grann bara, och ganska långsamt också. Så det slutar nog snart.
Åh, suck.
Orka! Som alla youngsters säger.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Gå heller aldrig ifrån diskmaskinen. Har sett ett hem där en sådan spridit ut hett vatten en tid. En syn jag aldrig glömmer.
C

Monica Hortell sa...

Det skulle jag aldrig göra. Inte sen den dag min kusin i Umeå gjorde just detta. När hon och hennes man senare på dagen körde in på sin gata såg dom folksamling, brandbilar, lågor, rök. "Vad är det som händer?" "Vårt hus brinner!" Hela huset brann upp. Händer då och då att diskmaskiner orsakar sånt, enligt brandmyndigheten.

Anonym sa...

Å nej! Fasen så irriterande! En gång började min maskin läcka ut vatten när jag pratade i telefonen med mamma. Jag sa som det var men hon bara fortsatte. Till sist skrek jag... Det var jätteblött även om det inte kommer ut så mycket vatten...
Är maskinen trasig nu eller var det nån slang som hade åkt ur eller vad????

Monica Hortell sa...

Trasig packning tror vi att det är, så vi måste få tag i nån som kan byta den. I såna lägen vore det bättre att bo i hyresrätt - då ringer man värden och så kommer nån och fixar problemet.