onsdag 13 april 2016

Nyttigt

Värst vad jag känner mig nyttig. För ovanlighetens skulle skjuter jag inte upp allt som ska göras till sista sekunden, utan jag börjar i god tid och har liksom marginaler. Det händer inte så ofta. Däremot brukar allting ändå bli klart när det måste vara klart, för är det något jag har så är det känsla för timing.

Nyttigare ska jag också bli med kosten. Idag startar en lchf-period igen. Det var ett bra tag sen jag körde det någotsånär strikt, men nu börjar vikten stabilisera sig på en alldeles för hög nivå. Eller alldeles för hög...det är två kilo som ska bort, kanske tre. Inga problem egentligen.

Jag har en bekant i Nerja som ätit lchf i ganska många år, hon mår strålande, lyser av energi och har tappat all sin ganska ansenliga övervikt.  Själv tycker jag det är svårt att vara principfast i Spanien. Delvis för att vi, K. och jag, äter ute på tapasställen ganska ofta, och ibland är det vita brödet som alltid ingår helt enkelt vansinnigt gott. Bara för att ta ett exempel. God glass har man också i Spanien, och en kall öl i solen kan vara en oslagbar njutning...tja, man kan ju avstå om man måste eller verkligen vill. Hemma hos principfasta E. finns bara typ smör, olja, lite frön, 90-procentig mörk choklad (jätteäckligt, som att äta asfalt blandat med papper!) och annat som endast kan finnas hos en sann entusiast.
Själv har jag så smått börjat tycka om 70-procentig choklad. Så smått alltså, det är ju inte supergott. Men nu ska jag göra en egenkomponerad chokladkräm med just sån 70-procentig. Blandad med smör, kokosolja, grädde, vaniljpulver och kanske lite stevia. Det ska jag äta när K. och jag snart dricker kaffe och hon glufsar i sig en vrålgod kardemummabulle.

Inga kommentarer: