söndag 27 maj 2012

Badrum utan vägg

Våra kompisar från Stockholm som var här igår reser mycket och gillar att bo på hotell. De bor alltid bra dessutom och var nu nyfikna på Uppsalas nya skrythotell vid Resecentrum: Radisson Blu.
K. och jag har ju våra synpunkter på fasaden (svinful i vårt tycke) och var förstås nyfikna på hotellets insida. "Hur är rummet?"frågade K. intresserat och fick det korta och koncisa svaret: "Skit."

Ja, de var verkligen missnöjda, trots att de bokat ett superiorrum med altan. Rummet var jättetrångt, compact living av värsta sorten, det fanns ingen plats för en resväska, "garderoben" var 1 decimeter djup och rymde typ två plagg..."att Sveriges fjärde stad inte har ett enda hotell av klass", tyckte de var väldigt märkligt.

Och det värsta med detta rum, det som skulle ha fått mig att checka ut direkt, var det faktum att det inte fanns någon vägg mellan rummet och badrummet. Nej, just, det, ingen vägg. Det var helt öppet. Men det fanns en skärm som man kunde dra för antingen duschen eller toan. Endera alltså, inte båda. Och den skärmen var inte så hög och inte så heltäckande. Ingen vidare privacy vid toalettbesök alltså.

Men hur i hela fridens namn har man tänkt? Vem ritar såna hotellrum? Hur kan det ens vara tillåtet, det borde ju finnas sanitära skäl till att badrum har väggar. Toan i sovrummet...nej, usch!

Så det hotellet ska jag inte rekommendera till något. Jag följde faktiskt med dem dit sent på natten, bara för att få se rummet med egna ögon. Som enkelrum skulle det funka perfekt. Och altanen var mysig och rejält tilltagen. Men bo två i ett sådant rum, utan vägg mellan...nej, jag ska inte tjata om det mer. Men konstigt är det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men va??? Det låter ju för jäkligt! Nej fy, ett sånt här hotell vill man ju verkligen inte rekommenderad folk!!! :-(

Monica Hortell sa...

Nej, det verkar ju riktigt mardrömsaktigt!