fredag 25 maj 2012

För hett på Lingon, för sött på Taco Bar

Otroligt varmt idag. Hela tiden var det samma känsla som att åka exempelvis till Grekland när det är kylig september i Sverige, och så landar man och kliver ut i en nästan chockartad 25-gradig värme.
Det var rentav 25 grader här på eftermiddagen. Hett och gassande.

"Vi måste göra något idag också" sa K. Så vi gick till Lingon och tog ett glas vin. Alla bord i skuggan var tyvärr upptagna. Och innan jag säger "tyvärr" om att inte få ett bord i skuggan, då har det gått långt! Det brukar vara solen som gäller, oavsett temperatur. Men nu var det faktiskt för mycket. Vi satt med vårt vita resp. roséglas, och det medföljande vattnet kändes liksom intressantare. Efter en dryg timme var vinet slut (man dricker inte vin så fort när det är stekhett), och vi stod inte ut längre. Fort därifrån för att undvika solsting. Vid det laget var vi hungriga, så vi kollade in det relativt nyöppnade Taco Bar i hörnet St. Persgatan-Dragarbrunnsgatan.

Något som länge har saknats i Uppsala är en mexikansk restaurang. Taco Bar är väl ett slags halvmesyr egentligen. Lite texmex sådär. Jag beställde texas chili och K. tog en stor nachodeluxetallrik. Den gav hon 8 av 10 poäng. Min chiligryta får bara 4 av 10. Den var nämligen inte alls särskilt stark utan mest söt! Och bestod av trådigt, delvis segt kött, typ högrev. Njä, inget vidare. Men salsan som hörde till var väldigt god och kändes hemlagad. Extra guacamole beställde också, och den var okej. Och en bra sak med detta ställe: priserna är humana.

Nu är det kväll och helt oväntat regnar det! Det vräker ner! Ja, inte ens vädret självt kunde väl hantera den där märkliga värmen. Det blev kortslutning helt enkelt. Nu är, eller var, ju prognosen hundra procent för fortsatt superbra väder imorgon. Hoppas det fortfarande gäller.

Inga kommentarer: