onsdag 12 december 2012

Snabb affär

Jaha, så har ännu en dag gått. Ingen större dramatik men lite allmänt fixande med det ena och det andra.  Och jag har äntligen blivit av med min gamla defekta Bang&Olufsen-stereo som har stått på golvet i över ett år. Först mailade jag till ett företag som har specialiserat sig på såna, men de tyckte att den hade så många fel så det skulle inte vara värt för dem att renovera. Lika bra att frakta anläggningen till återvinningen, tyckte de.

Synd, den kostade över 20.000:- ny på 80-talet. (Jag tog mitt livs första banklån och kände mig plötsligt vuxen.) Å andra sidan, jag har använt den flitigt i nästan 30 år, och den är helt enkelt inte brukbar längre. Men jag satte in en spontanannons på Blocket bara just in case, och det tog en kvart så ringde en kille och frågade med andan i halsen: "är den kvar?". Han åkte på stört från Bålsta och hämtade hela alltihop.
Innan jag hann ta bort annonsen hörde två andra av sig.

Slutsats 1: Man ska aldrig slänga något utan att först testa att sälja det. Särskilt gäller det elektronik.
Slutsats 2: Mitt pris i det här fallet var alldeles för lågt.

Jag var i alla fall glad över den snabba affären, och köparen var förmodligen ännu gladare. Och nu är det mer fri yta på golvet, även det är en vinst.

Ska jag försöka sälja min jättegamla dator också? Och min jättegamla skrivare? En Mac och HP laser, långsamma men stabila som tröskverk. De står också på frakta-till-återvinningen-listan, men kanske kan jag tjäna några hundralappar istället. Det kan vara värt att pröva.


1 kommentar:

Ditt och datt sa...

Ja, för sjutton! Prova och sätt ut en annons! Jag sålde min hallbyrå på Blocket för ett par dagar sedan och det är jag så glad för, gillar inte att slänga saker som är användbara.