tisdag 4 december 2012

Vill ha gardiner

Ikväll har jag varit på ett föredrag om feng shui. Det mesta visste jag nog sen tidigare, men det var ändå inspirerande. Och jag fick vatten på min kvarn i vissa hemmafrågor, till exempel: vi borde ha gardiner i vardagsrummet.
"Nej!" säger K.
"Men det skulle dämpa energierna som flödar alldeles för fort i lägenheten", (har jag alltid känt men nu har jag även fått proffsbekräftelse.)
"Jag vill inte HA gardiner!"

Suck.
Vill inte ha gardiner, det är väl inget argument tycker jag. Frågan är vem som är mest envis. Sällan är det jag. Men jag kanske gör en kupp. Eller vi kunde ha gardiner på vintern och ta ner dem under sommaren. Eller tvärtom.

Och jag ska i alla fall byta gardiner i mitt arbetsrum. Till några som är varmare och mustigare. Plötsligt känns det jätteviktigt. Jag borde också ändra hela möbleringen där, men det är en större och svårare fråga.

Rensa i röran har jag ju redan börjat med. Mycket återstår, men så bra koll på papper och prylar som jag har nu, det har jag inte haft sen vi flyttade hit för snart åtta år sen! Det känns så bra.

Funderar. Är det värt att anlita feng shui-konsulten, alltså för en riktig genomgång, på allvar? Lite sugen är jag.

Inga kommentarer: