torsdag 8 januari 2015

Kallt inne, varmt ute

Det var inte 12 grader inomhus när vi kom i förrgår, det var 13,5. Inte så mysigt det heller. Och rått som bara den. Nu har vi fått upp värmen i vardagsrummet till drygt 16. Det kanske vi ångrar när elräkningen kommer...
Konstigt att man vänjer sig vid att det är svinkallt inne. Alltså, inte så att man inte fryser eller tycker det är okej med kylan. men man vänjer sig vid den aningen campingaktiga strapatskänslan. Och när man säger "det är varmare ute än inne" låter det kanske lite jargongaktigt och skämtsant - men det är sant.
Och på förmiddagarna äter vi frukost i solen på terrassen och känner att vi är på det mest perfekta ställe som finns.

Vi fick en riktig rivstart i tisdags. Gick ut och åt på en billig och varm restaurang som har extremt goda pizzor. Där satt helt oväntat en bekant till oss, och vi hade jättetrevligt tillsammans. Blev hembjudna på te sen och träffade fler kompisar. På hemvägen hörde vi häftig flamencomusik från en lokal tapasbar där det annars brukar vara väldigt lugnt. Självklart gick vi in för att kolla läget och fann att en av stans bästa gitarrister spelade där. En ung, smal kille som brukar tjäna ihop lite pengar som gatumusikant. Otroligt duktig. Nu var det hög stämning, det sjöngs och flamencoklappades, och det största gänget därinne utgjordes av diverse grannar till oss. Allt var så kul, så liksom magiskt och välkomnande.
Jag har en känsla av att det kommer att fortsätta så.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Och idag har det kommit MASSOR av snö här i Uppsala, det är som värsta julafton!

Annika sa...

Ni stack i precis rätt ögonblick, nu är det snö och HALT och ISIGT och KALLT. Dubbelusch!

Monica Hortell sa...

Massor av snö, halt, isigt, kallt...vi åkte verkligen i rättan tid! Det är inte så kul att frysa inomhus heller, men fördelarna uppväger. Att ha en heldag på stranden iklädd t-shirt och uppkavlade byxor, och så vet man att det är snöstorm hemma i Sverige...då känns det som att man har valt rätt.