måndag 17 november 2014

Liten uppdatering

Löfvén är kanske smartare än man tror, hoppades jag i mitt förra inlägg. Men jag vet inte... i alla fall har jag nu lämnat den förhoppningen. Faktiskt så är jag glad över att jag på sätt och vis är på väg bort från Sverige, åtminstone till hälften. (Troligen blir det mer än så så småningom.) För det liknar ju ingenting, hela det politiska landskapet och det mediala klimatet, det är liksom alldeles bedrövligt! Kan det vända? Det vete 17.

Snart lämnar jag också Nerja för den här gången. Det är fortfarande fint väder, +19 och sol, men börjar bli kallt inomhus. Suck, dags för tofflor och täckväst och diverse andra varma plagg.

Det har varit en underbar höst. Stekhett i september, riktigt varmt i oktober, och så nu lite mer tempererat nu i november.
Rent socialt är det också väldigt lätt att vara här. Nya vänner är enkelt att träffa, och både K. och jag känner oss så otroligt hemma.

Jag har hunnit med en kortare och ej från början planerad Sverigeresa, eftersom min mamma dog i början av november. Efter en tids sjukdom, så det var inte oväntat. Nu tillhör jag släktens äldsta generation. Tänka sig.

Det märks att jag inte skrivit något blogginlägg på väldigt länge. Det är svårt att skriva, att få till flytande och bra meningar. Men det kommer väl. Med lite övning. :-)
Det är alltså möjligt att jag börjar blogga nu igen. Jag får se.
Nu har jag i alla fall gjort en liten kort uppdatering.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Aj aj, tråkigt med din mamma, även om det på sätt och vis inte var nån direkt överraskningen, som jag förstår av vad du skrev..?

Men ska ni hem till Sverige när här är så kallt och mörkt och så??? Jag skulle stanna på sydligare breddgrader, jag, om jag kunde välja...

Allt gott!

Unknown sa...

Gillar din blogg!

Monica Hortell sa...

Tofflan: Enda fördelen med att åka hem till Sverige är att det i alla fall är varmt inomhus. Och vi åker snart söderut igen.
Susan: Tack.

Annika sa...

Hej, kul att du börjar skriva på bloggen igen!

Ditt och datt sa...

Jag trodde att det var något som hänt med din mamma, när du åkte hem. Mamma är mamma och jag är ledsen för din skull, även om det var väntat.

Stor kram till dig
Jill