fredag 12 februari 2016

Kallfront på gång

Det har varit en mild vinter hittills, enormt mycket bättre än förra året. Då var det kyligt nästan jämt och dessutom blåste det alltid ettriga, vinande nordanvindar. Nu har vi ofta haft soligt och vindstilla, och knappt något regn. Och det är första vintern jag har varit här som det inte har varit snö på Almijarabergens toppar. Det brukar alltid vara vitt på dem annars.
Men hu, det varnas för oväder! Imorgon och på måndag kommer kall luft från Skandinavien (man kommer inte undan hur långt bort man än reser), hitförd av starka, stormliknande vindar. Jättekallt ska det sen bli hela veckan. Tur att vi har massor av varma kläder. Även inomhus klarar vi oss numera, mycket tack vare den förträffliga AC-maskinen vi lät installera förra året. 

Det är för övrigt väldigt intressant att kolla på hur folk är klädda utomhus. Även om det är 20 plusgrader och sol på dagen blir det oftast inte mer än 13 på kvällen. Då känner man direkt igen turisterna - de går fortfarande i shorts och kortärmat. Vi som är långtidsboende tittar förfärat på dem, där vi kommer iklädda dunjackor, jeans och halsduk! 

Nu har det börjat regna. Inte det typiska spanska störtvräkregnet utan ett mer stilla, mjukt strilande regn. Lite svensksommaraktigt. Vi hann rädda tvätten från terrassen, och nu gäller det att leta fram några paraplyer så vi kan ta oss ut ikväll.

Inga kommentarer: