måndag 1 februari 2016

Match med förhinder

Igår gick vi iväg för att se en rugbymatch! Nerja spelade mot Almeria, och eftersom vi känner en kille som spelar för Nerja kändes det som en lämplig söndagsaktivitet.
Det finns en väldigt fin, stor, rätt ny idrottsplats här, eller en idrottsstadio heter det kanske. Idrottare från hela Europa kommer dit och tränar. Den ligger på lagom promenadavstånd från där vi bor. Men när vi kom dit uppstod ett problem: Vi hittade inte ingången! (Det vi sen förstod var ingången trodde vi var ingången till omklädningsrummen.) Ganska löjligt, vi gick där och letade och kom till ett parkeringsgarage! Men sen satte vi oss på en bänk utanför den likaledes nya fina simhallen som ligger alldeles bredvid. Fin utsikt över planen, och långt borta glittrade havet.
Kanonväder, men solen rakt i ögonen. K. hade åtminstone solglasögon, men jag blev bländad och såg inte särskilt mycket alls. Långt avstånd till spelarna, och det skarpa ljuset gjorde att lagens dräkter såg likadana ut. Även annan förvirring uppstod. Några män i arbetsvästar stod vid sidan om planen. Poliser trodde K:
"Oj, polisen höll på att få bollen i huvudet! Titta, dom går in på planen, dom ska ta en tjuv...va, dom griper en person i laget!"
Efter några sekunder:
"Jaha, det är inga poliser, det är sjukvårdare..."

Ja, vi gav upp rugbyn ganska snart. Det blev för varmt att sitta där dessutom, så vi gick hem och kändes oss ändå rätt nöjda över att redan ha tagit dagens promenad.

Inga kommentarer: