söndag 7 september 2014

Innedag

Idag har jag faktiskt inte varit utanför dörren. Det är alltid samma väder: sol och stekhett, så det känns inte viktigt att utnyttja det vackra vädret. Eller ska jag säga det inom citationstecken,  "vackra" - det är faktiskt för mycket nu. Värmen är inte problemet, det är själva solen som är elak. Soleksem på händerna, inte kul. Och då har jag bara spenderat några minuter om dagen i solen, typ när jag går och handlar och man inte kan gå i skugga hela tiden.

Det kändes bra att vara inne idag. Jag har:

Spelat Wordfeud
Spelat Pet Rescue
Läst
Gjort lchf-pannkakor
Diskat
Tänkt
Småstädat

Inte alls illa för en ingetsärskilt-söndag. Och visst låter det avkopplande i största allmänhet?
Framåt kvällen tog K. och jag en drink på terrassen. Fantastisk himmel och fullmåne. Sen plockade vi fram rester från kyl och frys och fick ihop det till en jättegod indisk middag.

För exakt en vecka sen var vi hemma i Uppsala med färdigpackade väskor och klockan ställd på 04.00. Vi har alltså varit här en knapp vecka - det känns som en månad. Minst.
Just nu hörs lite liveflamenco från en tapasbar, folk går förbi våra fönster, hundar skäller (men inte så mycket så det är jobbigt, än så länge). Det är sen kväll och lagom varmt. Dags för en kopp te.

3 kommentarer:

Ditt och datt sa...

Så skönt när man blivit så klok så att man slipper ta vara på vädret! Utan man gör som det känns bäst just då.

Här hemma är det just nu grått, men väldigt behagligt ca 23 grader, hösten passar mig hur bra som helst och sedan hoppas jag på snö i vinter.

Laila och Nils kommer hit i veckan och jag ger dem muddarna, så får de ta dem med sig när de åker ner - bra lösning, eller hur?!

Anonym sa...

Var rädd om händerna! Jag har haft soleksem som jag ådrog mig för över 40 år sedan. Det blir aldrig riktigt bra även om det blir bättre efter ett antal år. Du bör ha några slags vantar på händerna när du är ute så att du skyddar dem under den mest akuta fasen.
Här är mulet i dag men ändå 20°. Riktigt skönt.
Ha det riktigt, riktigt gott!
C

Lesley sa...

Det finns solkram mot det Monica, det maste jag har jamt pa hela kroppen nar jag ga i solen. Det ar din kropp som sager ifran att det ar farligt i solen!