torsdag 11 september 2014

Misslyckat turistförsök

Vädret har inte direkt slagit om, men det har blivit "svalare". Strax under 30° istället för över. Det är dessutom fuktigare ute, och då känns värmen lite snällare, lite mjukare. Mer inbäddad liksom. Mina soleksem är helt under kontroll nu.

K. och jag tänkte turista oss idag, (eller snarare igår eftersom det här inlägget tydligen inte publicerades som det var tänkt). Gå ner till Burrianastranden och hyra solsängar eller helst lyxvarianten med tak och gardiner. Läsa, bada (K., inte jag), äta lunch, som sagt leva turistliv. Så vi packade två stora kassar med handdukar, kuddar, böcker, solskydd 50 och diverse annat.
Det såg härligt ut när vi kom ner och tittade ut mot stranden. "Inte alls mycket folk," tyckte vi.


Och det var det inte heller, om man pratar om vattnet och själva sanden. Däremot var alla solsängar upptagna eller reserverade, inte en enda av uthyrarna hade nåt ledigt! Och då finns det ändå väldigt många. K. bytte ändå om, eftersom hon hade bestämt sig för att bada. Huttrande kom hon tillbaka, det var inte alls några 25 grader som folk har berättat om, i alla fall inte just där. 
Sen gick vi hem med vår packning och ägnade dagen åt andra saker.
En söt katt sov på en motorcykel.


Nu ikväll har vi tagit en promenad på stan. Mycket folk, trots att många vanliga turister åkt hem. De som är kvar är till övervägande delen britter. Och så är förstår

Inga kommentarer: