tisdag 2 september 2014

Som hemma

Så självklart det kändes när vi öppnade dörren till huset i Nerja. Som om vi aldrig hade varit härifrån.
Men vi var trötta, som man blir efter att gått upp fyra på morgonen. Och genomlidit en ganska hemsk taxiresa, med chaufför som körde som om vi höll på missa planet. Vrålfort, med ena handen på ratten och den andra hållande en mugg kaffe som han sippade på var trettionde sekund. "Är inte kaffet slut snart!" tänkte jag nervöst, eftersom jag tycker att två händer på ratten är en fördel när man transporterar folk och dessutom överskrider hastighetsbegränsningen ganska kraftigt.
Jag gjorde mitt bästa för att bromsa genom att pressa högerfoten i golvet och dessutom hålla emot med ena handen. Som vanligt fungerade det inte.

Vi var framme vid Arlanda på rekordtid. Planet gick exakt på minuten och landade i Malaga hela 25 minuter före uppgivet klockslag. Våra Nerjakompisar Anette och Benna var med på semma flight och berättade att deras taxiresa var ännu värre än vår, chauffören sov nämligen! Han sov när de kom ut till bilen och han sov lite då och då under själva färden. Han nickade alltså till, bilen for hit och dit, och enda sättet att klara av resan var att själv ha koll och puffa till honom direkt när man såg att ögonen började falla igen. Livsfarlig är bara förnamnet.

I alla fall, framme i Nerja så var det som att komma hem.Vilket det ju också är. Vårt andra hem, där vi ska tillbringa lika mycket tid som hemma i Sverige.
Det var +28 och mulet när vi kom. Ganska skönt att slippa solen i åtminstone några timmar. En mjukstart liksom. Men framåt eftermiddagen böjade det steka och den bekanta bastukänslan infann sig.

När vi försöke vila ett tag knackade det på dörren och där stod en av grannarna, den 92-åriga tanten. som sett att gardinerna på nedervåningen var fråndragna. Hon blev väldigt glad att vi är tillbaka. "Bien. Bien. Bien." sa hon. Vi var också glada, eftersom den tanten var väldigt dålig i vintras. Nu är hon jättepigg.
Vi har också träffat andra grannar. De frågar om vi har varit i vårt hemland, och så klagar de över hur varmt det är här. K. och jag klagar inte, inte över det i alla fall. Än.

Inga kommentarer: