torsdag 29 november 2012

Berno´s

Genitivapostrof är inget man använder i svenskan. Berno´s borde heta Bernos. Men strunt samma, K. och jag var på denna krog tidigare ikväll. Väldigt mycket uteätande har det blivit på sistone. Och nu har vi återigen skaffat ett Taste Uppsala-kort, vilket innebär att man äter två rätter till priset för en på många ställen. Bland annat Berno´s, som ligger vid Vaksala Torg, hörnet Vaksalagatan-Storgatan. Ett litet ställe med relativt få rätter på menyn. Just detta med ett fåtal rätter på menyn är ofta ett bra tecken, för det som erbjuds brukar då vara väldigt vällagat.
Så också på Berno´s. Vi åt oxfilé på planka, och det var det godaste på länge. Fantastiskt bra! Nästan osannolikt gott. Fint kött, perfekt rosa. Tre såser att doppa köttet i: hickory, rödvin och bearnaise. En potatiskaka med ost som också hade ett häftigt chiliaktigt sting, och så förstås en baconskiva med traditionella haricotsverts. Och just det, en skål med halverade körsbärstomater, persilja, rödlök och vinägrett.

Tastekortet kostar 295:- eller nåt liknande och gäller i ett år. Enbart på den här middagen har vi tjänat in den summan! Och det gjorde maten ytterligt prisvärd, för att inte säga oförskämt billig.

Nu har jag gjort reklam som heter duga för det här stället. Och jag fortsätter: Gå dit! Ät oxfilén! Och våra bordsgrannar sa att skaldjurspastan var jättebra den också!

4 kommentarer:

Ditt och datt sa...

Va otroligt gott det låter! Bäst jag tar en kopp tea och en macka ...

Monica Hortell sa...

Det var verkligen en oförglömlig måltid! Te och macka är i och för sig också gott, men...

Anonym sa...

Tastekortet då, var får man tag i det?? (Nu när du ändå gör reklam! :D )

Monica Hortell sa...

tastesverige.se