söndag 15 juni 2014

Hett

Här är det hett. Över 30 plusgrader de senaste dagarna.
Lesley, en av K:s äldsta vänner,  har hälsat på från England. Tiden gick fort, och det var alltså väldigt varmt hela tiden. Solen känns farlig. Farlig och vass. Det är skugga som gäller, och den är ju varm så det räcker.
Jag gillar hettan! Får jättemycket energi, behöver nästan ingen sömn. I förrgår, när både K. och Lesley vilade, började jag torka trappor, steka pannkakor och göra liknande saker. Ju varmare det blir, desto mer letar jag efter nyttiga och husliga uppgifter - som jag direkt tar itu med.
Ganska speciellt.

Fotbolls-VM har startat, och vi var ute och tittade på Spaniens premiärmatch. Tyvärr blev dom krossade av Holland. 1-5, det är riktigt jobbiga siffror. Spanjorerna här var på gång hela dagen, många hade fotbollströjor, barnen var förväntansfulla, stämningen liksom kokade. Och så detta hemska resultat. Andra halvleken såg vi på en tapasbar här i närheten. (Första såg vi utomhus nere på stan. Flera holländare skrek och jublade, utan att bli nerslagna. Bara en sån sak.)
När vi kom in på tapasbaren var det i princip fullsatt. En familj med två pojkar satt närmast dörren, dom såg fattiga ut. Nötta kläder, sliten, fårad pappa, överviktig mamma, söner som blev allt ledsnare.
Men i alla fall, familjen satt vid två små bord, och direkt när vi kom erbjöd dom oss det ena. Bara en sån sak gör att jag älskar Nerja. Det kändes som att dom hade kostat på sig en utekväll, och när Holland öste in mål rann det en tår här och där.
Hela stan var ju dämpad efteråt, utom dom holländska turisterna. Spanjorerna hämtade sig snabbt i alla fall. Jämfört med Sverige är det så otroligt fredligt. Inga provokationer. inga bråk, ingen slår sönder något eller skriker eller misshandlar.
Egentligen var det skönt att slippa allt jubel i form av biltutor och vuvuzuelor, men självklart hoppas vi att Spanien vinner nästa match.

Inga kommentarer: