fredag 1 maj 2015

Det drar ihop sig

Träffen i Tallinn var precis så mysig och späckad och intensiv som jag trodde, och mycket riktigt var jag helt slut när jag kom hem. Och kände mig ändå jätteinspirerad.
Nu drar det ihop sig till Nerja igen. Efter nästan sex veckor har vi/jag hunnit med rätt mycket. Träffat vänner (dock inte alla vi hade velat träffa), fått mer ordning hemma, ringt viktiga samtal, gått på kontroller hos tandläkaren (som lagade en spricka i en fyllning) och ögonläkaren (som konstaterade grå starr), sorterat papper, deklarerat och gjort diverse annat nyttigt och/eller roligt.

I övermorgon är det dags att åka till den riktiga värmen. Vi kommer att få massor av besök den här gången, så tiden kommer att gå fortare än någonsin.

Vädret ser ut att bli chockartat varmt. Hoppas det är lite moln i alla fall, så inte vistelsen börjar med solskador och sånt.

Det politiska läget i Sverige vill jag gärna ha på avstånd. Idag är det ju första maj och många jag känner gick i demonstrationståg.
Endast under pistolhot skulle jag demonstrera på första maj.
Hur kan någon tro att den svenska välfärden kommer att mirakulöst återskapas av (s) och (mp)? Den är gone forever, och inga höjda skatter kommer att ändra på det.
Jag är faktiskt rejält pessimistisk, tror det kommer att bli oerhört mycket värre och det kommer att gå fort utför.

För min egen del får jag njuta av att livet just nu i alla fall är väldigt bra och att jag än så länge har möjlighet att bo periodvis i Spanien.
Nu är det dags att jobba ett par timmar, sen blir det nåt slags påver middag bestående av prinskorv, ägg och spetskål. Spetskål är en bra grönsak, god att steka lätt och passar till allt.

Inga kommentarer: