måndag 18 januari 2016

En ganska typisk söndag i Nerja

Strålande väder har det varit idag. Igår, söndag, var det däremot lite halvkyligt. Inte kallt och regnigt, men mestadels molnigt och trist. Vi skulle ha åkt med några kompisar på en utflykt till en skulpturträdgård som ligger ca 40 minuters bilresa härifrån och som lär vara helt fantastisk. Men vi sköt upp det till nästa söndag (det är bara öppet på söndagar), för då utlovas sol och värme.

Istället blev vi hembjudna till ett par nya vänner från Piteå. De hyr ett helfräscht townhouse bara två kvarter från oss, och 13.30 satt vi på deras patio och drack vin och åt goda tilltugg. Efter en timme promenerade vi iväg till ett ställe som heter Boatyard och som också är ett slags uppställningsplats/parkering för både båtar och bilar. Man går längs stranden, fortsätter en bit på den icke stenlagda, grusiga, dammiga delen, och där ligger denna oansenliga plats. Går man in där bland båtar och bilar finner man en väldigt enkel bar/restaurang som har livemusik varje söndag. Igår spelade The SilverBeats, som är ett Beatlescoverband. Fem spanjorer som spelar Beatleslåtar, och det låter väldigt likt originalet. De är superduktiga, och det var världens ös därinne. Varenda 60+are kunde alla texter förstås, man (i alla fall jag) missade inte ett enda yeah eller ooh nånstans. Dans utbröt förstås också.
Helhäftigt alltihop. Efter några timmar och ett antal extranummer var det slut. Då var klockan strax efter 18 och det är ju fortfarande ljust ute då. Förbi båtar och bilar, och så ligger medelhavet där, alldeles framför en - det är magiskt! Vi promenerade in till stan, satte oss på en uteservering och drack kaffe. Ingen idé att gå hem, för dagen var långtifrån slut för vår del.

Dags för etapp två, till restaurang och födelsedagsmiddag för Jenny. Åtta pers blev vi, och vi åt och drack gott. Kom hem strax före midnatt, ganska slut. A hard day´s night, liksom.

Och så är det ofta, förra söndagen var likadan, fylld av möten och fest och även en del oväntade (trevliga) upplevelser. Jag har aldrig varit med om maken, som det heter.

Idag hade vi däremot bara två saker på agendan:
Vara hundvakter och Hämta apelsiner. Och ingendera blev av. Hundägarna var sjuka, kunde inte gå på en planerad tillställning och behövde alltså ingen som såg till hunden. Apelsinerna hämtar vi imorgon. Det är vår hyresvärd som odlar apelsiner, mango och avocado, och ibland får vi några jättetunga påsar med helt fantastiska frukter.  Han har jätteodlingar har vi fått veta, säljer på export till och med.

En rejäl promenad blev dagens enda aktivitet. Vi har ätit hemma, druckit te och varit mycket, mycket sundare än igår. Det är rätt roligt det också, nån gång ibland.
Imorgon blir ännu nyttigare, för då ska jag träna på gymmet, Har kommit igång bra med det och köpt ett 20-gångerskort till att börja med.

Allt finns i denna lilla stad. Livskvalitén är på absolut toppnivå!

Inga kommentarer: