söndag 3 januari 2016

Nyår i Nerja

Jaha, nu är det i alla fall söndag igen. Och nytt år. Första gången vi firat nyår i Nerja, och det var en trevlig upplevelse. Vi kom redan dagen innan, bleka och ganska trötta. Här var det sol och nästan 20 grader varmt tidigt på kvällen, det är en sån lycka att mötas av det. Vi åt pizza på en billig restaurang och somnade tidigt. På nyårsafton anlände K:s dotter, och det var typ bara att gå direkt till den stora restaurangnyårsfest vi anmält oss till. God mat, många vänner, mysigt. Vid 12-slaget var hela stan ute på Balcon Europa, det var fyrverkerier, musik, spontan dans, provisorisk bar etc. Väldigt gemytligt och vänligt, eftersom det som vanligt inte var en massa bröl och fylleskrål som det brukar vara hemma. Folk dricker som svampar även här, men ingen spårar ur. Det är ju inte heller tonårsgäng som regerar, utan det är väldigt blandat med rätt så hög medelålder.
Kul var det hur som helst. Men vi var fortfarande trötta, för att inte tala om hur trött Nikki var efter att ha genomlidit en fruktansvärd flygresa där en kvinna i raden framför henne kräktes oavbrutet i fyra timmar och det förvarnades om nödlandning i Paris! Nu blev det inte så, som tur var. Men två personer till satte igång med kräkningar, och i Malaga mötte sjukvårdare upp. Fy tusan, hemskt.

Vi gick alltså hem relativt tidigt och somnade nog vid två. Det kunde ha blivit hur bra och utvilande som helst. Men nån gång vid tretiden vällde ett gäng småbarn (6-7-8 år) ut på gatan och började skrika, skratta samt spela fotboll! Efter nån timme anslöt en vuxen man, och det spelades och skränades tills klockan var över fem på morgonen! Då var barnen helt slut, så hysteriskt övertrötta så de var tvungna att skratta oavbrutet för att hålle sig på benen. En prövning, i sanning. Men sen dess har det varit lugnt i gränden.

Och nu är 2016 i full gång. Det har börjat med jättefint väder. Vi var nere vid en av stränderna idag, Solade och läste och njöt av ljudet från havet. Helt ensamma, ingen annan var på just den stranden.
En ynnest att få ha det så här bra!

Inga kommentarer: