tisdag 26 januari 2016

Ännu en magisk söndag

I söndags blev vår uppskjutna utflykt av, vi åkte med Rolf och Marita till Kitty Harris skulpturträdgård. Den ligger ca en halvtimmes bilresa från Nerja, i en liten liten by som heter Jete. Upp mot bergen en bit, men inga sepentinvägar eller så. Vilket jag var tacksam för.
Kitty Harris är född i Sverige och är en författare (under namnet Kitty Sewell) och konstnär som tillsammans med sin man Nick och ett antal volontärer driver en helt fantastisk skapelse som är öppen för besökare på söndagar. Alla möjliga slags skulpturer, mosaiker och andra konstverk (bland annat en egenhändigt byggd, fullt fungerande röd spinett som man kan höra Nick spela på ibland) är utplacerade bland berg och hisnande vacker natur, man går runt där och upptäcker det ena efter det andra...det var en mäktig, nästan sakral känsla.



Vi gick omkring länge och, men jag tror ändå inte att vi såg allt. Det var så mycket och så varierande, så det gick inte att ta in heller. Det blir nog ett till besök så småningom.
I inträdet, 10€, ingår även en drink (öl, vin, vatten, kaffe) och tilltugg (oliver, nötter, chips). Perfekt att sitta ner och smälta upplevelserna i strålande januariväder. Soligt och varmt. Ren, hög luft. Rena paradiset.


På vägen hem åkte vi in i Nerjas grannstad Almunecar och åt sen lunch/tidig middag på en strandrestaurang. Borden stod direkt på sanden, femton meter från havet ungefär. Maten var inte märkvärdig, men miljön...

Det var en fantastisk dag, ytterligare en av alla magiska söndagar vi har haft sen vi kom ner. Även andra dagar har varit magiska men inte fullt lika speciella som söndagarna.

När vi kom hem hade det blivit betydligt kyligare ute. I en av våra gränder satt en halvnaken unge i tvårsåldern direkt på stenläggningen och lekte med valnötter.

Sen vaknade vi av jordbävning tidigt på måndagen, men det är en annan historia.

Inga kommentarer: