tisdag 2 oktober 2012

En gåva jag inte vill ha

Idag fick jag en gåva från min Ica-affär. Den låg i postfacket, en liten trycksak med urklippbart värdebevis.
"Vi uppskattar att du handlar i vår butik. Det är därför ett rent nöje för oss att få bjuda dig på en flaska sköljmedel." Ja, det skulle väl vara en ordvits men låter ganska töntigt. Tvätten blir mjuk och luktar extra gott skriver Ica också, och avslutar snällt med: "Det unnar vi dig så gärna."
Lite overkill, den texten.

Och grejen är att jag använder aldrig sköljmedel, verkligen aldrig. Jag vet att många häller det i varje tvätt, tvättmaskiner har väl till och med ett speciellt fack för just sköljmedel, men jag har aldrig gillat det. Det känns för konstgjort och kemikalieaktigt.
Sen blev jag lite glad när jag nyligen läste en artikel om vad gemene man enkelt kan göra för miljön. Jag är ju ingen vän av sopsortering och ägnar ytterst lite tid åt att diska sardinburkar och liknande. Det är väldigt upprörande i mångas ögon. Men i den här artikeln stod det i alla fall att om man bara vill göra en enda miljövänlig sak, då ska man välja att avstå från sköljmedel! För sköljmedel är hemskt, det är en oerhört miljöfarlig vardagsvara som folk använder helt slentranmässigt, och att skippa det har verkligen beydelse.
Ha! Sa jag då för mig själv. Helt bovaktig är jag alltså inte.

Så, tack Ica, men ert vänliga erbjudande kommer att bli outnyttjat. Nu åker den lilla trycksaken i soporna. Kanske helt osorterad till och med...jag får se.

Inga kommentarer: