tisdag 16 oktober 2012

Allmänna funderingar om gator, fiskkyckling och rånare

Hade ett litet ärende till Stockholm idag. Det börjar bli krångligt att promenera till tåget eftersom nästan varenda gata häromkring är uppgrävd. Tur att jag hade gott om tid. Men det här med uppgrävning och omgörning alltså...ska det aldrig ta slut?! Det verkar ju inte så - det blir bara värre och värre. Ett världsligt problem dock.

Innan jag åkte hem gick jag ner på Hemköp i Åhlénhuset. De har en jättedisk med färdiga rätter, och allt ser gott ut. Asiatisk mat, husmankost, sallader - det mesta finns. Jag tänkte komma undan enkelt med min middag ikväll, så jag köpte marinerad blomkål (god), köttfärsfylld aubergine (god) och limekyckling (vidrig). Kycklingen smakade gammal fisk, och hade jag bott i Stockholm hade jag förstås gått tillbaka med den. Nu blev det soporna direkt, och middagen blev någt torftigare än jag hade tänkt.
Jag kompenserade genom att äta alldeles för mycket av ett supergott bröd, som jag också köpte där nere på Åhléns. Aniskryddat surdegsbröd med fikon. Från Saltå Kvarn. Ett helt otroligt bröd, bland det bästa jag nånsin ätit. Och dagens kolhydratranson har nog blivit typ tio gånger högre än vad jag hade tänkt. Ja, ja, jag får återgå till det mer normala imorgon.

På tal om något helt annat: Undrar hur det blir med domen mot "tunnelbanerånaren", alltså den man som rånade en person som låg medvetslös på ett t-banespår och sedan lämnade honom att bli överkörd. Tack, tack till alla övervakningskameror för att han åkte fast! Rånaren tycker tydligen väldigt synd om sig själv nu, han gråter och ångrar sig och säger att om han vetat om övervakningskamerorna hade han aldrig begått brottet. Vilket otroligt patetiskt försvar! Nästan skrattretande.

Nu är det dags för styrelsemöte i brf. Två intensiva timmar.

Inga kommentarer: