torsdag 18 oktober 2012

Höstmörker

Det är kolmörkt tidigt på kvällarna. Det regnar varje dag. Jag försummar bloggen...ja, vad ska man säga? Allt går sin gilla gång egentligen, och det är mindre än tre månader tills vi åker till Spanien.
Undrar hur det är där, om den ekonomiska krisen kommer att märkas ännu tydligare än den gjorde i vintras.

Alla uppsägningar och varsel på den svenska arbetsmarknaden kan man ju också undra över. Telia, CSN, diverse småindustrier på småorter, Försvarsmakten, NCC, nåt annat stort som jag inte kommer ihåg just nu, jo just det, det var Svenska Dagbladet och andra tidningar  - var och varannan dag blir folk av med jobben.
Samtidigt som stora grupper (= ungdomar och invandrare) står och stampar och inte bara vill utan måste in på arbetsmarknaden, om inte samhället ska kollapsa.
Hur ska det gå? Förmodligen dåligt.

Själv har jag hyfsat med jobb för tillfället. Men har ändå nåt slags höstmörkerkänsla som inte bara beror på vädret. En opposition mellan Pluto och månen gör nog sitt till.

Just nu kollar K. på en vidrig film om en bestialisk seriemördare. Just en sån film som jag inte skulle se om jag så fick betalt. "Neej! Göm dig!" hörde jag nyss att hon sa högt för sig själv.  Som sagt, ingen film för mig.
Jag har avslutat två wf-matcher. Vann en, förlorade en. Kanske är det dags för en kopp te nu.





3 kommentarer:

Ditt och datt sa...

Tre och en halv månad tills jag åker ... :-)! Norwegian har släppt sina vår- och sommarresor nu och jag var inne och kollade min hemresa i april, men jag bokade inte. Låter det vara öppet, så får jag se hur det känns när ni har åkt hem.

Det regnar här också och en kopp tea skulle smaka gott.

Jag är glad och tacksam att jag inte behöver vara orolig för mitt jobb längre!

Monica Hortell sa...

Det är väl smart att låta hemresan vara öppen, det blir ju en mycket friare känsla för dig.

Och tänk vad många pensionärer som är lättade över att dom har "gått i mål" innan nedskärningar och kaos.

Anonym sa...

Ha ha, jag skulle trivas bra med K som filmsällskap! :D Helt min typ av film!