onsdag 23 april 2014

Fru Flytt i morgon

Det rullar på, eller knagglar sig fram snarare. Vi tror att vi har rätt bra koll nu, och det är faktiskt inte så jättemycket kvar att packa. Fast jag vet att det där sista alltid är värst, för där finns sånt som man inte riktigt vet var man ska göra av. Udda saker, till exempel de saker som ligger i olika små lådor i städskåpet. Som olika varianter av beslag och konsoler - tänkta att användas till vad? Var kommer de ifrån? Vem har lagt dem i vårt städskåp? Hur vet jag ens att det heter beslag och konsoler?

Imorgon kommer i alla fall Fru Flytt och hämtar prylar och några möbler som ska till Spanien. Så då känns det att det är på allvar.
Åtminstone hoppas vi att Fru Flytt kommer.

När jag började googla på små transporter till Nerja nån gång för ett halvår sen fastnade jag för ett litet norskägt företag. Grundat och ägt av en kvinna, flyttbilarna är knallrosa och det kändes ju väldigt kul. Jag mailade och fick genast svar samt en offert från Fru Flytt herself. En person som hade koll, det var väldigt tydligt. Raka besked, bra priser. Så vi bestämde att vi hörs framåt våren. När jag då mailade igen kom inget svar förrän efter ett bra tag, och då var det en anställd som berättade att Inger Lill, som Fru Flytt heter, var allvarligt sjuk. Men de skulle förstås ta hand om mitt ärende ändå. Det har varit lite fram och tillbaka, med uteblivna besked och ökande oro från min sida. För säkerhets skull har jag även kollat med en annan firma. Den är lite dyrare men känns å andra sidan väldigt stabil.

Ja, och igår fick jag reda på att Fru Flytt dog för två veckor sen! Mannen jag pratade med var helt knäckt. Sorgligt verkligen.
Men företaget ska drivas vidare av några anställda och släktingar, bara att när det är nya ägare måste transporttillstånd och sånt förnyas, och därför har allt hängt i luften ett tag. Tydligen är det ordnat nu. Vi hoppas på det bästa.
När/om vi blir av med tio flyttlådor, en säng, ett par bokhyllor och diverse annat, då är allt i gång. Och vi har blivit av med saker motsvarande ett och ett halvt rum. Det tar sig.

6 kommentarer:

Lesley sa...

Hoppas att allt kommer till ratta Monica. Att flytta ar en orolig tid naturligvis, speciellt nar ni flytta pa tva hall dessutom.
Lycka till!

Monica Hortell sa...

Tack. Ja, jag har insett att det är det här med två flyttar som gör det extra nervigt.

Anonym sa...

Vilken tur i oturen att flyttbilen kom! Minns när mamma skulle flytta. Flyttfirman gick i konkurs i samma veva och här satt jag 30 mil därifrån... Jaa, nervigt...

Hoppas det går bra för er - med båda flyttarna!

Unknown sa...

Hur gick det? Kom dom och hämtade och lämnade? Hade tänkt att anlita dom....

Unknown sa...

Hur gick det? Kom dom och hämtade och lämnade? Hade tänkt att anlita dom....

Monica Hortell sa...

Ja, dom kom. Hämtade allt och körde det till Göteborg, där annan, större lastbil skulle hämta upp. Sen lagras det på nåt ställe i Spanien som jag har glömt vad det heter, tills vi kommer ner. Själva har vi alltså inte åkt till Spanien än, utan våra grejor ska levereras nån gång runt den 20 maj. Vi får innerligt hoppas att det fungerar.