onsdag 26 februari 2014

En ganska vanlig trevlig onsdag

Så här kan en ganska vanlig onsdag se ut:
Vi gick upp vid tio-tiden. Moln som snabbt skingrades och ersattes av solsken och riktigt okej värme. Runt 20, det är bra, och betydligt varmare än det är inomhus.

Igår var vi ute med Uppsalavänner. Åt god indisk mat och hade allmänt jättetrevligt. Och om nån hade fått i uppdrag att gissa var vi åt hade den bara behövt lukta på gårdagens kläder. Helt impregnerade av Indisk Restaurang. Det blev till att vädra allt det första vi gjorde.

Frukost på terrassen. Tea and toast.

Kitty laddade en maskin tvätt, det är så skönt att maskinen inte hoppar omkring längre, medan jag tog min dator och gick iväg för att kolla lediga lägenheter i Uppsala. Hittade ingen. Det känns oroligt.

Jag använde frissan Anettes internet. Hennes kille Benna dök upp och vi gjorde sen sällskap en bit, jag på väg hem, han på väg till en bank. 
Benna var aningen irriterad över vissa bankers regler, och hör bara:
Han ska betala en räkning, och det måste göras på en speciell bank. Det är inte den bank han är kund i. Och är man inte kund i banken får man bara betala räkningar där mellan den 10-20:e varje månad, enbart på tisdagar och torsdagar, och bara mellan kl. 8.30-10.30. !!!

Men alltså, hur är det möjligt? Vem kommer ens på nåt sånt? 
Det känns liksom inte värdigt ett modernt, civiliserat land.

Jag hade inga såna problem, i alla fall inte idag. Gick istället hem och hämtade K. Ner på stan igen för lunch med Nerjorna. Det är en löst sammansatt grupp kvinnor som alla bor i Nerja minst tre månader om året. De här luncherna brukar vara jättetrevliga, och så var det även idag. Italiensk mat, två glas vin, ett glas Limoncello on the house, vi satt ute i stekande sol - rena högsommarmyset. 

Lunchen varade i nästan tre timmar, och på hemvägen gick vi in på ett ställe där det finns massor av böcker på svenska som man kan låna. Vi plockade på oss en hög.
Hem med böckerna och sen till Mercadonan för att handla.
Lika bra att bunkra lite, för på fredag är det helgdag här, vilket innebär att affärerna är stängda då och att torsdagen, dvs imorgon, är en dag när spanjorerna handlar som om deras sista dag är kommen. Trängas med dem vill man inte.

Ja, sen satt vi en liten stund på terrassen, men när solen försvann blev det kyligt.
Nu är klockan bara 19, och vi har ingen särskild plan för resten av kvällen. Läsa kanske?
Avkopplande tillvaro kan man lugnt säga. 



Inga kommentarer: