måndag 7 februari 2011

Pussel

Oj, vad snabbt och bra allt går idag. Det känns lovande. Jag har redan prickat av drygt hälften av det jag skulle göra. Och Älskade K., som börjar jobba kl. 14, har lagt färdigt det senaste pusslet. Ett jättesvårt 2000-bitars.


Vad ska vi nu fylla tomma stunder med? Pussel är så rogivande och meditativt, och det är trivsamt att alltid ha ett på gång. Det får väl bli ett nytt, fast det finns inte så mycket att välja på i den storlek vi vill ha. (Precis som det är med kläder.:-) När man har börjat med 2000 bitar känns det för lätt med mindre. T.ex. 1000 bitar som vi höll på med i början av vår pusselkarriär är rena baggisen. Och ett större får vi inte plats med på bordet.
 Okej, det får bli en tur till leksaksaffären. Och till maskeradaffären, för den mask jag så fint gjorde i ordning igår är aningen för liten märker jag nu. Och när jag tittar noga inser jag att det är en kvinnomask! Den är liksom rundare, med kort haka och annan, lite finare mun. Jag måste alltså ha en mansmask. Jeez, denna könsuppdelning i allt!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Var gör ni av alla färdiglagda pussel sen???

Monica Hortell sa...

En del sparar vi och lägger igen efter ett år eller så. Andra ger vi bort. Intresserad?

Anonym sa...

Jaaaa, vi kanske kan få låna ett och testa? Vi har pratat om att lägga pussel och hemma hos mig finns ett matsalsbord som enbart används vid storhelger. Det vore perfekt för ett pussel! :D

Monica Hortell sa...

Men absolut! Hur många bitar får det lov att vara - 500, 1000, 1500 eller 2000? :-D

Anonym sa...

Kanske ska börja med 1500..?

Monica Hortell sa...

Det blir nog bra. Då måste vi ses, så du kan få det.

Anonym sa...

Ja det måste vi! :D Jag mejlar dig mina telefonnummer så kanske vi kan höras under morgondagen (tisdagen)???