fredag 30 augusti 2013

Rensar och röjer

Pust, vad vi röjer! Och vilken tur att Återbruket ligger tvärs över gatan! Flera hyllmeter böcker, diverse småprylar, samt dator, skrivare, lampa, och dessutom några möbler har vi kånkat dit. Det är kul när nån liten hylla eller byrå tas emot, och så är den borta nästa dag. Förhoppningsvis blir köparen glad över sitt fynd.

Tur att vi har lite tid på oss innan vi ska flytta. Vi har bott i lägenheten drygt åtta år, och nu blir det skrämmande tydligt att vi har varit väldigt bekväma och fyllt allt ledigt utrymme med saker som vi egentligen aldrig använder. Bort, bort med krukor, hyllor, oanvända kläder och allt möjligt.
Tydligt också att vi aldrig har dammat på...hm, ja, på vissa ställen alltså, kanske typ nästan aldrig. Eller varannat år. Till och med K. börjar känna att det är nästan sunkigt.

Minst en tur om dagen till Återbruket blir det. Ibland är det lite uppslitande, till exempel när en liten köksbokhylla jag alltid älskat och haft nytt av måste bort, men jag är alltid väldigt glad efteråt. Så befriande!

Inga kommentarer: