torsdag 22 augusti 2013

Stora beslut

Att det är lite glest mellan inläggen beror inte på att det inte händer något. Tvärtom. Viktiga beslut har fattats, och efter flera år av tämligen lugn och stilla tillvaro när K. och jag liksom haft svårt att bestämma oss för saker och ting, stundar snart förändringar.

Vi ska sälja lägenheten, det är en stor grej. Den är jättefin, vi älskar den, den är rymlig, snygg, central, bra på nästan alla sätt. Men dyr. Om vi menar allvar med att vara i Spanien halva året, så måste vi byta ner oss här hemma. Och nu har vi som sagt bestämt oss på riktigt. Mäklare har varit här och värderat, och om den värderingen stämmer får vi ut det vi hade hoppats på och kanske lite till. Fast mycket kan hända, eftersom det inte blir försäljning förrän efter nyår. Går priserna dramatiskt ner så avvaktar vi.

Under tiden som vi är bortresta, så kan det alltså hända mycket. Det kan bli så att vi kommer hem och har en såld lägenhet och snabbt måste hitta nåt annat samt packa och rensa inför en flytt från en femma till en trea eller kanske rentav en tvåa. Mycket rensning blir det. Alla som varit hemma hos oss vet att vi inte har det minimalistiskt och sparsmakat... Det gäller att tänka praktiskt och skippa all sentimentalitet!

Hur kan vi alls tänka oss en tvåa? Jag ensam skulle inte rymmas i en tvåa, och K. skulle definitivt inte göra det. Att då bo i en båda två känns lite märkligt. Men vi satsar hellre på att ha nåt större i Spanien, och vi kommer troligen inte alltid att vara hemma (i Sverige) samtidigt. Så det blir verkligen downsizing.

Ett annat stort beslut: K. har sagt upp sig från jobbet. Hon fick helt enkelt nog. Och med tanke på alla möjliga omständigheter känns det helt rätt, det var på nåt sätt en pusselbit som gjorde att allt annat föll på plats.

Sen har jag dessutom fått en tid för fotoperation den 23 oktober. Pust.

4 kommentarer:

Ditt och datt sa...

Snacka om förändringens tid! Lycka till!!

Ditt och datt sa...

Snacka om förändringens tid! Lycka till!!

Anonym sa...

Det må jag säga... Händelselöst är det inte hos er...

Monica Hortell sa...

Ja, stora förändringar är det. Och plötsligt är ingen av oss rädd för att slänga saker...bara det är märkligt!