fredag 23 augusti 2013

Naivt och tragiskt.

Några vänsterpartister åker till Somalia för att "delta i ett demokratiprojekt". Är de riktigt kloka? Kan man då fråga sig.
Somalia anses vara ett av de farligaste länderna i världen, UD avråder från att åka dit och har också uppmanat de svenskar som finns där att lämna landet. Hjälporganisationer har också lämnat, det gäller bland annat Läkare utan gränser. De kan inte längre ha någon verksamhet i Somalia pga våld, mord och kidnappningar.
Men i Vänsterpartiet bedömdes läget vara säkert.

Det kostade två liv. Dels en av vänsterpartisterna som själv hade somaliskt ursprung, och dessutom en säkerhetsvakt. Beväpnad milis stoppade bilen de färdades i och sköt vilt. "Målet" var högst troligt att kidnappa den västerländska kvinna som var med: Stockholmspolitikern Ann-Margarethe Livh. Hon höll enligt egen utsago fast sig när angriparna försökte dra henne ur bilen, och attacken avbröts av någon anledning som jag inte har hört. Kvinnan blev i alla fall skottskadad. Och, som sagt, två män dog.
Så dumt, så naivt att göra en sån resa! Om till och med Läkare utan gränser drar därifrån, då ska man ta läget på allvar.
Vilka betalade, undrar jag också. Var det privat eller stod Vänsterpartiet för kostnaderna?
En tragisk händelse, och så onödig.

Och vad ska man säga om den S-politiker i södra Sverige som hoppade av sina uppdrag eftersom en av hennes partikollegor har släktingar som sympatiserar med Sverigedemokraterna? Släktingar! Så nu ska hela släkten vara politiskt-ideologiskt renlärig, annars...men, det är så korkat så jag finner inte ord.
Denna politiker kan alltså inte samarbeta med personer vars farfar eller bror eller moster har "fel" åsikter. På nåt sätt är också det väldigt tragiskt.
Och det är förstås bra att hon avgick, eftersom hon uppenbarligen är politiskt helt omogen och absolut inte har en susning om vad demokrati innebär. Men vad är det för folk som väljs in i kommunalpolitiken egentligen?


Inga kommentarer: