torsdag 27 mars 2014

I full gång

Det går framåt med det mesta, fast inte i direkt blixtfart. Foten blir långsamt bättre, den ser lite märklig ut kanske; blå och svullen och hälen är konstigt platt. Men jag haltar på och tycker det känns åtminstone uthärdligt.
Sen har vi börjat packa. K. är jättenervös att vi inte ska hinna med allt på sex veckor, så nu är allt i full gång. Det handlar egentligen mer om att rensa än att packa, eftersom minst hälften av allt vi äger och har måste bort. Konstigt hur en tömd lagerhylla, som rymt inte bara böcker utan också förvaring för viktiga papper och diverse prylar, alltså hur man tömmer en sån hylla och hela lägenheten försätts i kaos och oreda!

Imorgon kommer snälle P. med bil och släp och hjälper oss att frakta saker till tippen. K. rensar även i ateljén, och jag vet inte hur det ska sluta. Men hon ska i alla fall ha kvar den tills vidare, den är liksom en del av hennes själ och det blir för mycket att lämna den också. Men när den dagen kommer måste hon nog hyra en container...

Ny lägenhet? Några på gång men inget vi är säkra på. Vi har velat mellan hyresrätt (inte lätt att få i och för sig, men mina nio år kan nog räcka till nåt hyfsat ändå) eller en liten bostadsrätt. Fördelen med hyres är att få loss pengar. Nackdelen är att hyrorna är höga.
Bostadsrätt låser pengarna men man kommer ner i månadskostnad. Priserna på smålägenheter har dock rusat i höjden nåt otroligt. K. vill nu ha en minilägenhet, bara som ett krypin, eftersom vi ska vara borta minst halva året. Inte så dumt, men då måste vi göra oss av med inte bara hälften av allt vi äger och har utan kanske två tredjedelar. Omskakande!
Men det känns än så länge väldigt befriande att kasta saker.

Snart ska vi gå och titta på en sån liten minilägenhet som K. vill ha. I alla fall tror hon jättemycket på den, utan att ens ha sett bilder eller planlösning. Jag är mer avvaktande. Men den ligger bra, bara ett kvarter härifrån. Rapport kommer.

Inga kommentarer: