onsdag 5 mars 2014

We did it!


Fyllda av beslutsamhet ställde vi väckarklockan på 6.20. Beslutsamma steg vi faktiskt också upp innan gryningen och tog 7.30-bussen till Torre del Mar. Nu eller aldrig, kändes det som. Eftersom vi nu dessutom visste var polisstationen låg var vi framme i mycket god tid, 55 minuter innan de öppnade. Ändå var vi inte först i kön, som också bestod av spanjorer som skulle ansöka om eller förnya sina pass.
Det var rätt kallt och tråkigt att stå rakt upp och ner på stenplattor i 55 minuter. Men vi fick våra könummer och hela proceduren tog sedan bara några minuter. Snabbt tog vi bussen tillbaka och var hemma ungefär samma tid som vi annars brukar vakna. Pust. Nu får vi våra nie-nummer nästa vecka, vilken triumf!

Vi slumrade en timme på dagen, för att hämta oss från det tidiga uppstigandet. Gick sen till Mannys bar och tog en öl. Åt middag hemma. Ut en sväng igen för ett glas vin på svenskägda Capilla del Mar, där vi hamnade i jätteintressanta samtal. På vägen därifrån stötte vi ihop med en gubbe som vi ofta ser. Han gillar musik och är alltid närvarande där det spelas flamenco eller jazz. Ålder vet vi inte, han kan vara hundra eller sjuttio. Är 1.60 lång, har mustasch och käpp och ser väldigt prydlig ut. Alltid ute ensam. Vi träffar honom lite här och var och har blivit så pass kompisar så vi hejar och kindpussas. Varken K. eller jag orkade dock gå till El Molino, en fantastisk flamencobar som han var på väg till.

Det har igen varit en dag fylld av intryck och ännu fler roliga små möten än jag har berättat om här. Nu är det bara nio dagar tills vi åker hem till Sverige. Det känns konstigt men också väldigt bra. Och när vi kommer tillbaka, troligen i maj, ska vi ta våra surt förvärvade nie-nummer och fixa ett riktigt internetabonnemang det första vi gör.





Inga kommentarer: