måndag 9 december 2013

Ingen kom på kalaset

Jag måste bara kommentera en av dagens nyheter. Den slogs upp ganska stort i båda nät-kvällstidningarna: Två åttaåriga norska pojkar (tvillingar) bjöd tretton kompisar på kalas, men ingen kom. Jättetråkigt och rätt hemskt, det tycker jag också. Sen vad det berodde på vet man inte. Om pojkarna är lite utanför, kanske mobbade, eller om det bara var fel dag när alla familjer pysslar med annat. Hur som helst, ganska hjärtskärande.
Men är det något att slå upp stort i tidningarna? Är det en riksnyhet, eller rentav världsnyhet? En nyhet av allmänt nordiskt intresse, som det nu tycks vara? Vad kan det leda till? En lag om hur man ska förhålla sig till barnkalas?
Alltså det känns bara så konstigt.

2 kommentarer:

En fundersam mor sa...

Ja, vad har det för nyhetsvärde?

Enligt artikeln hade dessutom de 13 barnen bjudits in med bara en veckas varsel. Det är alldeles för kort tid när det gäller barnkalas! Då är det ju inte konstigt om ingen kan komma. Många familjer planerar in helgernas aktiviteter, utflykter och besök med flera veckors framförhållning.

Sedan hör det ju till god ton att OSA:a även om man inte kan komma så att värdfamiljen har möjlighet att planera sina inköp och dylikt. Men föräldrarna borde inte ha utgått från att alla inbjudna som inte hört av sig alls skulle dyka upp. Hade de ringt upp de barn som inte svarat varken ja eller nej en eller ett par dagar innan kalaset hade de besparat sina barn den här enorma besvikelsen de upplevde när det aldrig ringde på dörren.

Monica Hortell sa...

Du har förstås helt rätt.
Men oj, nu ser jag att det verkligen höjs röster för att reglera barnkalas på nåt slags politisk nivå. Är världen galen? Ja, det har jag i och för sig misstänkt länge.