torsdag 12 december 2013

Inte lika lugn

Nu är jag inte längre så lugn när jag tänker på att lägenheten ska säljas om en månad och att vi inte vet var vi ska bo sedan. Plötsligt har jag en massa magkatarrsaktiga symptom och är sömnlös varannan natt. Med sömnlös menar jag att jag somnar runt 5-6 på morgonen. Natten därpå är jag förstås tröttare och somnar "redan" vid 1-2. Nu har jag tack och lov inga tider att passa på förmiddagarna, så jag behöver inte haka upp mig så mycket på det här med sömn.

Om en månad är vi i Nerja och ska leta lägenhet där också. Något som är betydligt enklare än att hitta något i Uppsala som är både ekonomiskt överkomligt och acceptabelt på alla andra sätt.
Vi har faktiskt redan sett en lägenhet i Nerja som verkar intressant. Särskilt K. är eld och lågor, eftersom det handlar om ett litet townhouse i de gamla historiska kvarteren. 80 kvm i två plan plus jättestor takterrass. Jag är skeptisk till trapporna. Och till gamla historiska kvarter överhuvudtaget. Smala gränder och sånt är vackert och pittoreskt att gå omkring i, men det är inte mitt favoritboende. Jag skulle till exempel aldrig bo i Gamla Stan i Stockholm. Nej, jag vill ha moderna byggnader och bredare gator.
Men visst, vi ska ju inte köpa utan bara hyra i elva månader (och kommer att vara där kanske halva tiden), så jag kan tänka mig att pröva. En av våra Nerjabekanta ska gå och titta på lägenheten och berätta vad hon tycker.
Nyss ringde jag till mäklaren på Nerjapropertyservices. Hon är brittiska och pratar väldigt snabbt med en speciell dialekt, lite halvirländsk möjligen. Men samtalet gick bra och jag fick svar på en del frågor. Bland annat att trappan upp till takterrassen är "vanlig" och rak, alltså ingen vindlande spiraltrappa som man annars kan råka ut för. Så det var ju bra.
Vi får se hur det går. Annars blir det nåt annat, för som sagt, Nerja är det minsta problemet.

Inga kommentarer: