tisdag 21 juni 2011

Bra mat

Jag kan meddela att Jamies femtimmarslamm är en jättebra bjudrätt. Det blev godare än jag hade kunnat tänka mig. Dom jordärtskockor  jag hade hade lagt i funkade jättebra dessutom. Nästa gång blir det mer sådana och ingen potatis, då blir det en helt perfekt rätt. Det är också väldigt skönt att göra allt klart i god tid, och så får maten stå i godan ro i ugnen. Fyra timmar. (Fem behövdes inte eftersom lammsteken var ganska liten.) Det spelar egentligen ingen roll om det står inne lite mer eller lite mindre. Amazing - en timme hit eller dit spelar ingen roll! Jag är annars van att tajma in allt helt exakt.
Om någon nu tänker laga den rätten så kan jag också tipsa om att att det är bra med kalvfond mot slutet. Eller någon annan mustig fond.
Jag valde efterrätten med jordgubbar och lemon curd....mums.
Väldigt trevlig dag har det varit. Fika med Ingela och sen middag med H&T. Det är verkligen optimalt.

Inga kommentarer: